Tabiat Kewangan Dan Masalah Di Kalangan Pelajar Universiti-Keperluan Pendidikan Kewangan | PEJABAT BURSAR
» ARTIKEL » Tabiat Kewangan dan Masalah Di Kalangan Pelajar Universiti-Keperluan Pendidikan Kewangan

Ramai pelajar bergantung kepada pinjaman untuk membolehkan mereka memasuki kolej. Walau bagaimanapun, kadang-kadang pelajar meminjam terlalu banyak wang ketika di sekolah. Wang pinjaman yang berlebihan membawa kepada hutang yang perlu dibayar oleh pelajar selepas bergraduat sehingga terpaksa menangguhkan matlamat kewangan yang lain. Dengan sokongan pendidikan yang betul tentang hidup secara berdikari, pelajar dapat mengurangkan risiko mereka untuk berhutang berlebihan melalui pinjaman pendidikan..selanjutnya...

kredit kepada https://www.researchgate.net

Tarikh Input: 31/05/2019 | Kemaskini: 07/06/2022 | azizal